29 may 2009

Excursió




Abans de la restauració:







Hui el dia 29 de may em anat a vore Sagunt per a estudiar un poc sobre l'antiga Roma i ell món romà.
Vam començar anant
primer per el itinerari per a vore les runes romanes i el teatre romà que estaven en Sagunt i que es va construir en la muntanya per a no tindre que construir tant ja que els romans eren molt llestos. El teatre els vam posar separat per tres parts: on les grades estaven més a prop de la escena i la orquestra es on es ficaven els patricis i les persones més importants i eixes grades eren més grans que les altres perquè com les persones importants posaven per a ficarse cadires eren més grans i els dels plebeus i els esclaus eren més petites igual que les eixides els dels patricis eren més grans que els dels altres.


Després de la restauració:

Després vam anar al taller d'escriptura on ens vam ensenyar com castigaven el mestres a els xiquets en l'escola que l'escola no era un edifici sinó que estaven en el carrer i posaven una cortina per a tindre un poquet de intimitat i si els xiquets no feien els deures o alguna cosa més greu els feien castics físics molt durs i després en casa també els castigaven. Que vam escriure amb una tinta i ens van explicar que hi havia molts tipus de tinta , com la de calamar però la de calamar es desapareixia més fàcilment que altres i després van descobrir que en els Robles quan un animal el picava feia com uns fruits que fabricaven com àcid i amb això van fer la tinta. Vam escriure amb una especie de llapis però de eixa època i era un poc incomode escriure amb això, ens van contar que també portaven com un amulet per el mal de ull perquè eren molt supersticiosos. Vam escriure el nostre nom en un papir i ens van contar que els xiquets es tenien que aprendre el temes i tot de memòria perquè els quaderns eren molts xicotets i eren com cera i no els cabia tot dins, pobres...

Després ens vam anar a menjar a un lloc molt bonic i en eixe lloc Sharon, Mansah i algunes altres ens vam fer fotos. Al final vam agafar el autobús i ens vam anar cap a València.

No hay comentarios: